“…behandla lidande med en kärlekston.”
Ett nytt referat ifrån SIPF-konferensen 2019 är här! Skrivet av Andres Ramos Gonzalez, Student vid Högskolan i Halmstad!
—
Pake Hall är en utbildad lärare inom Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Pake har i sin roll som mindfulness- och yogalärare introducerat 1000-tals människor till mindfulness och meditation.
Vare sig vilken religiös bakgrund man har, eller yrkestitel, så pratar människor med sig själva, hela tiden, menade Pake. I dagens samhälle kan dessa samtal ofta sammankopplas med självbestraffning, om man exempelvis förlorat greppet om sitt fokus. Pake berättade att det viktiga är hur vi pratar med oss själva, och inte vad vi säger. Via den buddhistiska ingången till självmedkänsla, och genom meditation, så kan man bättre lära sig att hitta tillbaka till sitt fokus. Dessa tekniker är så enkla, menade Pake, att alla är kapabla till att klara av att göra dem, om bara man försökte.
[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”3,5,6,12,13,14,15,16″ ihc_mb_template=”1″ ]
En av de tre övningarna som Pake introducerade för deltagarna på konferensen var “The 6 R’s”. Sex steg för att stillsamt återvända till sitt fokus. Stegen han presenterade var: (1) Recognize, (2) Release, (3) Relax, (4) Re-Smile, (5) Return, (6) Repeat. Pake berättade hur all självmedkänsla påbörjas med kärlek. Att detta inte skulle vara nödvändigt om det inte fanns lidande närvarande. Pake förklarade hur det inte finns någon individ som inte lider och att det handlar om att behandla lidande med en kärlekston.
Avslutningsvis så blev Pake tillfrågad hur man kan applicera mindfulness på en atlet som är skeptisk till det buddhistiska perspektivet. Till detta svarade Pake att forskningen kan vägen dit, alltså att det är ett belägg för att det faktiskt händer någonting inom oss, men att praktiken inte fungerar på folk som inte vill: “Vissa kommer vara inspirerade, och andra inte, och det måste få vara okey. Det är hjälpsamt för alla, men alla kanske inte vill detta och det finns andra vägar då. Man behöver göra detta långsamt, man kan inte tvinga fram hastigheten.”
Andres Ramos Gonzalez,
Student vid Högskolan i Halmstad
[/ihc-hide-content]